چانه عضو مهمی از اجزای صورت است که تقش بسیار مهمی در زیبایی و تقارن صورت را دارد و از طریق سازگاری با فرم صورت افراد تعیین کننده تعادل در چهره افراد است.
امروزه جراحی چانه و بینی(راینوپلاستی و ژنیوپلاستی) بسیار رواج دارد
زاویه دار کردن صورت و شکل اصلی چانه و تعیین کننده کاراکتر و شخصیت فرد است.
قبل از تصمیم گیری افراد برای انجام عمل جراحی چانه (ژنیوپلاستی) ، بیماران باید در مورد خطرات مرتبط با عمل کاشت چانه اطلاعات لازم را داشته باشند و آن ها را بشناسند در صورتیکه ممکن است بعد از عمل ظاهر نشود.
کاشت چانه شامل موارد زیر است:
افتادگی لب ، آسیب عضلانی، اسکار، خونریزی، عفونت ایمپلنت، بی حسی،مهاجرت کاشت ، آسیب به دندانها، خطر بیهوشی.
که در صورت جستجو و یافتن پزشک متخصص و مجرب خطرات احتمالی کاهش میابد.
این جراحی با پیوند استخوان های مصنوعی، استفاده از ایمپلنت یا پروتز فک صورت می گیرد.
عوار کاشت چانه در موارد به خصوصی نادر است و روشی ایمن برای افرادی است که میخواهند افزایش چانه داشته باشند.
ماندگاری ایمپلنت های بکار گذاشته شده در چانه بالاست و توسط بافت استخوانی یا چربی که از بدن شما گرفته شده دوباره جذب می شوند.
چه افرادی میتوانند عمل جراحی فک را انجام دهند:
• مناسب برای افرادی که چانه آن ها به صورت عقب رفته است.
• مناسب برای افرادی که چانه ی نوک تیز و رو به جلو دارند.
• افرادی که از سلامت کامل جسمانی برخوردار هستند.
• افرادی که سابقه ی پزشکی ندارند.
• افرادی که از دخانیات و الکل مصرف نمی کنند .

عوارض احتمالی عمل جراحی چانه
در تمامی عمل‌های جراحی خطر خونریزی، عفونت و وارد آمدن آسیب به ساختارهای مجاوروجود دارد اما عوارض عمل جراحی چانه شامل کشش و کبودی عصب‌های حسی لب پایینی که باعث می‌شود لب احساس سوزش کند و یا پوست پوشاننده نوک چانه بی‌حس شود. این آسیب دیدگی ممکن است در دندان‌ها نیز به وجود بیایدکه این بی حسی در جراحی زیبایی چانه موقتی است واحتمال دارد چندین هفته و یا چندین ماه طول بکشد.
از جمله عوارض خفیف عمل جراحی چانه گزگز و مورمور شدن موقتی لب، هماتوم (تشکیل لخته خونی) و ورم بعد از عمل است که به راحتی قابل حل هستند.
سایر عوارض این جراحی (که کمی جدی‌تر هستند) تغییر در بافت استخوان و جابه‌جا شدن پروتز،عفونت، تغییر در بافت پوست، از جای اصلی خود است.در این روش از پروتز هایی که با غوطه‌زور کردن آن ها در محلول آنتی‌بیوتیک (قبل از قرار دادن آن در چانه) میتوان احتمال عفونت دهانی را کاهش داداما در صورت بروز و وجود عفونت میتوان آن را با مصرف آنتی بیوتیک رفع کرد و یا برای جلوگیری از اسیب دیدن بافت ناحیه جراحی پروتز را از چانه خارج کرد.
از مشکلاتی که باعث افتادگی چانه می‌شود اختلال در عملکرد ماهیچه‌ایِ چانه می باشد که بر اثر قرار دادن ناصحیح ماهیچه‌ی منتالیس بعد از قرار دادن پروتز است که بر اثر جابه‌جا شدن ماهیچه از جای اصلی خود، کم شدن حجم ماهیچه، کشیدگی تارهای عضلانی و یا بستن ناصحیح ماهیچه رو پروتز رخ دهد.
در اثر انقباض ماهیچه‌ها ممکن است در ظاهر چانه فرو رفتگی و جکع شدگی نسبی مشاهده شود.
قرار دادن صحیح پروتز در چانه تا حدودی از این عوارض جلوگیری می‌کند.
پروتز‌های بزرگ باعث عارضه فرسایش استخوان فک می‌شوند. که این عارضه، چند ماه بعد از جراحی زیبای چانه گزارش شده است.
از دیگر عوارض جراحی فک و چانه جابه‌جایی پروتز است که تغیییراتی در ظاهر فک ایجاد می‌کند.
جابه‌جایی پروتز به طرفین باعث تغییر فرم چانه و کج شدن آن می گردد اما در صورتی که جابه‌جایی پروتز به سمت عقب باشد، زاویه منتوسرویکس در فک تغییر می‌کند و زیر چانه حالتی مانند غبغب ایجاد می‌شود.
در صورت مشاهده تغییر زاویه بین چانه و لب جا‌به‌جایی پروتز به سمت بالا رخ داده است. که در نحوه صحبت کردن بیمار و عملکرد لب‌ها تغییر به خصوصی را ایجاد می کند.
تورم از یک بیمار به بیمار دیگر متفاوت خواهد بود. تورم ممکن است در واقع سه تا چهار روز اول زیاد باشد اما بیشترین تورم شما باید طی دو تا سه هفته اول برطرف شود. ام انتظار داشته باشید که در طی دو تا سه ماه آینده نوسانات جزئی در تورم در صورت شما باقی مانده باشد.

انواع جراحی چانه یا ژنیوپلاستی

ژنیوپلاستی استخوانی (ژنیوپلاستی اسلایدینگ) روش رایج جراحی چانه جهت کوچک یا بزرگ کردن چانه صورت میگیرد.
انواع مختلف ژنیوپلاستی عبارتند از:
• ژنیوپلاستی استخوانی یا ژنیوپلاستی اسلایدینگ
• ژنیوپلاستی چانه نامتقارن
• ایمپلنت چانه

ژنیوپلاستی یک روش تهاجمی است که نیاز به بیهوشی عمومی دارد.
بسته به نوع عمل جراحی، فرآیند متفاوت خواهد بود، اما عموما استخوان چانه به صورت کنترل شده شکسته می شود و سپس به جلو یا عقب به سمت موقعیت جدید منتقل می شود و با پیچ و صفحات فلزی ثابت می شود. از این روش برای بزرگ کردن چانه نیز استفاده می شود.
ژنیوپلاستی چانه نامتقارن: یک روش جراحی پیچیده که شایع ترین مشکل ان مربوط به مشکلات دندانی می باشد و باید توسط یک متخصص زیبایی انجام شود.
همانطور که گفته شد از جمله عوارض شایع جراحی چانه تورم و عدم تقارن در شکل ظاهری افراد است که این تورم طی 7 الی 10 روز کاهش میابد.
کبودی ایجاد شده بعد از عمل می تواند در افراد متفاوت باشد اما بیشتر افراد قادرند 7 تا 10 روز به حالت طبیعی و نرمال خود باز میگردند اما برخی از جنبه های احساسی نظیر بی حسی چانه و لب در بین عموم افراد متداول و رایج است.
خونریزی در حین قرار دادن ایمپلنت صورت به ندرت اتفاق می افتد.
در صورت بروز احساس درد شدید همراه با تب در ناحیه چانه داشتید، حتما با پزشک خود تماس گرفته و این مشکل را به وی مطرح نمایید.
آسیب دندان بعد از عمل جراحی کاشت چانه بسیار بعید می باشد. اما وقتی برش های استخوانی نزدیک به ریشه های دندان انجام می شود، نگرانی قابل توجهی است.
یکی از جدی ترین عوارض جراحی زیبایی برجسته کردن چانه فرسایش استخوان زیر پروتز است. این عارضه در موارد استفاده از ایمپلنت های سیلیکونی و ایمپلنت های سخت تر مانند Medpor نیز وجود دارد.در صورتی می توان از عوارض تا حدودی پیشگیری کرد که در هنگام جراحی از تکنیک ساب پریوستیل استفاده نشود.همچنین قرار دادن صحیح پروتز در چانه نیز تا حدودی از این عوارض جلوگیری می کند.
جابجایی یا تحرک کاشت ایمپلنت های سیلیکونی، در موارد نادری بخشی از ایمپلنت بین لایه استخوان ها و در چانه جابه جا می شود که معمولاً به آسانی نسبی اصلاح می شود و با پیچ خوردن ایمپلنت به فک قابل جلوگیری است.
وجود پروتز های بزرگ موجب عارضه فرسایش استخوان فک می شوند.
بی حسی در این بخش از طرق جفت اعصاب به نام اعصاب روان تأمین می گردد. این اعصاب از کانال های استخوانی که مانند درختی درون بافت نرم لب که در داخل فک پایین و از هر دو طرف چانه خارج می شوند قرار گرفته اند.
از آنجا که پس از قطع شدن این اعصاب، باعث بی حسی لب پایین قابل پیش بینی است شما باید از هرگونه حرکت شدید در این مناطق ظریف برای محافظت از اعصاب ذهنی جلوگیری کنید. گره زدن عصب روانی در عمل جراحی چانه ممکن است درد مزمن ایجاد کند.
به طور معمول در عمل های تجدیدی هایپرتروفیک یا درد مزمن دیده می شوند که پس از قرار دادن چندین کاشت دیده می شود.

مراقبت های بعد از جراحی چانه یا ژنیوپلاستی:

اگر متوجه هرکدام از موارد زیر شوید، باید بلافاصله با پزشک خود تماس بگیرید:
• کبودی، قرمزی یا تورم که در عرض یک هفته از بین نرود
• بوی قوی در ناحیه برش
• تب از (38 درجه سانتیگراد) یا بالاتر باشد.
• ترشحات زرد یا سبز
• خون ریزی که نمی تواند با فشار کم متوقف شود

اکثر بیماران دچار عوارض کمی بعد از عمل جراحی چانه می شوند و بعد از 7 روز می توانند به راحتی با داروهای ضد درد یا کمپرس سرد آن را کنترل کنند.
برای حداقل 1 تا 2 هفته بعد از عمل باید به صورت طاق باز بخوابید و به هیچ عنوان به روی صورت خود نخوابید.
شما باید از بریدگی های خود محافظت کنیدو بتوانید تورم ناشی از جراحی را کنترل کنید.
ممکن است شما مجبور به مصرف یک رژیم غذایی مایع به مدت یک یا دو روز بعد از عمل باشید.
از انجام دادن فعالیت و ورزش های شدید در دوره نقاهت دوری کنید و از دستورالعمل های خاص جراح پیروی کنید تا از بهبودی خوبی برخوردار شوید وپس از حدود 3 ماه نتجه شما به طور کامل و دقیق نهایی می شود.

مهم ترین چیز هایی که باید درباره ی جراحی چانه بدانید:
آنالیز چانه بسیار روند پیچیده ای می باشد که شما و پزشک متخصص باید برای انجام این جراحی دقت کنید و حتما برای انجام این عمل از پزشک مجرب و متخصص کمک بگیرید تا بتوایند بهترین نتیجه را دریافت نمایید.
خیلی از افراد با این جراحی به نتیجه های خوبی دست یافته اند، امیدوارم شما نیز بتوانید زیبایی را به خود و دیگران هدیه دهید و به نتیجه مطلوب دست پیدا کنید.

.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × 2 =