چرا ایمپلنت؟

چرا ایمپلنت؟ دندان جزء زیبایی های ظاهری است که این روزها نسبت به گذشته از اهمیت بیشتری برخوردار است. بدون شک ایمپلنت های دندانی بهترین راه برای جایگزینی دندان های از دست رفته شما هستند. جنس ایمپلنت دندان از تیتانیوم است. این ماده سازگار با بافت دهان است و به راحتی با استخوان فک جوش می‌خورد. با این حال توصیه می شود تا جایی که می توانید دندان های طبیعی خود را حفظ کنید و دندان های پوسیده را تا حد امکان درمان کنید.

ایمپلنت چیست؟

چرا ایمپلنت؟ ایمپلنت دندان یک پیچ فلزی است که جایگزین قسمت ریشه دندان از دست رفته می شود. یک دندان مصنوعی (تاج) بر روی قسمت پیچ (پایه) قرار می گیرد و به شما نمای دندان واقعی می بخشد. معمولاً روش درمانی ایمپلنت بر روی افرادی انجام می شود که بافت استخوان سالم و استواری برای نگه داشتن پروتز های کارگذاشته شده در فک داشته باشند. بریج دندان، پروتز دندان و دندان های مصنوعی بر روی ایمپلنت دندان کاشته میشوند. کاشت دندان یک راهکار بی خطر و کاملا موثر برای مشکلات ناشی از بی دندان است.

ایمپلنت چیست؟
در طی فرآیند ایمپلنت، دندانپزشک یک پیچ مخصوص از جنس تیتانیوم را در داخل فک بیمار قرار می دهد. به هر پیچی که در داخل فک قرار می گیرد اصطلاحاً یک واحد ایمپلنت گفته می شود. در مرحله بعد اجازه می دهیم پیچ تیتانیومی به فک بیمار متصل شده و با بافت استخوان فک بیمار ترکیب و بین آن ها اتصالی محکم ایجاد شود و پیچ تیتانیوم کاملاً در داخل فک همانند ریشه دندان طبیعی به صورت ثابت و محکم قرار بگیرد. این فرآیند بسته به وضعیت و سلامت جسمی بیمار معمولاً بین 3 تا 6 ماه به طول خواهد انجامید. به این فرآیند Osseo integration گفته می شود.

ایمپلنت دندان در شمال تهران

چرا ایمپلنت بهترین روش جایگزین دندان است؟

چرا ایمپلنت؟ زمانی که شما یک یا تعدادی از دندان های طبیعی خود را از دست می دهید، برای جلوگیری از حرکت و جابجایی دندان ها در فضای خالی ایجاد شده، باید این فضاهای خالی را ترجیحا با ایمپلنت پر کنید. ایمپلنت مزایای زیادی دارد که آن را به یکی از بهترین روش های جایگزین دندان طبیعی تبدیل می کند:

1. پیشگیری از جا به جایی دندان های دیگر
زمانی که یک یا چند دندان طبیعی خود را از دست می دهید، برای از بین نرفتن نظم و زیبایی سایر دندان ها بهتر است این فضای خالی پر شود. در غیر این صورت دندان های شما به هم ریخته و فضای بین دندان ها ناهمگون و نامرتب خواهد شد.

پیشگری از جا به جایی دندان

2. حفظ و نگهداری بافت استخوان فک
پروتز های دندانی و پل های دندانی برای جایگزینی دندان از دست رفته هیچ کاری برای پر کردن فضای خالی ریشه ی دندان کشیده شده انجام نمی دهند در صورتی که ایمپلنت های دندانی به استخوان فک متصل می شوند و در این روش به دلیل جایگزینی ریشه ی دندان کشیده شده، سلامت استخوان فک تضمین می شود.

حفظ و نگهداری استخوان فک
در صورتی که ایمپلنت های دندانی به استخوان فک متصل می شوند و در این روش به دلیل جایگزینی ریشه ی دندان کشیده شده، سلامت استخوان فک تضمین می شود و ایمپلنت دندان از هر گونه آسیب به بافت استخوان فک جلوگیری خواهد کرد.

3. امکان ترکیب ایمپلنت با سایر روش های پروتز درمانی
اگر تعداد زیادی دندان از دست داده اید، استفاده از روش درمانی پروتز درمانی یا همان دندان مصنوعی بسیار مقرون به صرفه تر و ارزان تر است. اما پروتز دندانی با عوارض جانبی زیادی از قبیل آسیب دیدگی لثه ها و زخم های دهانی و sunken lips و bad fit و جابجایی دایمی دندان ها مصنوعی در دهان و ناتوانی در خوردن برخی مواد غذایی همراه است. ایمپلنت این امکان را به بیمار می دهد تا علاوه بر استفاده از مزایای پروتز درمانی از مزایا و فواید ایمپلنت نیز بهره مند شوند.

امکان ترکیب با سایر روش ها
کاشت دندان میتواند نقش مهمی در دهان داشته باشد. علاوه بر توانایی صحبت کردن، غذا خوردن و لبخند زدن، نقش بسیار مهمی در استخوان فک و صورت را دارد.

در چه شرایطی می توان از ایمپلنت استفاده کرد؟

بسیاری از بیمارانی که با درد شدید دندان به دندانپزشک مراجعه می کنند نگرانند که آیا دندانشان باید کشیده شود و ملزم به کاشت ایمپلنت هستند. کشیدن دندان و استفاده از ایمپلنت شرایط خاص خود را دارد. شما نمی توانید در همه موارد، دندان خود را بکشید و از ایمپلنت استفاده کنید. موارد زیر را می توان جز موارد حاد در نظر گرفت که ایمپلنت روش جایگزین دندان اصلی است:

  • پوسیدگی شدید دندان
  • بیماری های دهان و دندان یا پریودنتال
  • پیشگیری از آسیب رسیدن به سایر دندان ها
  • اختلال در تصب اوردنچر برای کل فک
  • کشیدن دندانی که زیرلثه باقی مانده
  • جلوگیری از روی هم افتادن دندان ها

حفظ و نگه داری استخوان فک

با این وجود تا جایی که امکان پذیر باشد و بتوان دندان آسیب دیده را درمان کرد؛ از کشیدن دندان خودداری می‌کند. در بعضی موارد مثلا اگر چند ایمپلنت دندانی در یک ناحیه کاشته شده باشد و پروتزی به شکل بریج روی ایمپلنت ها نصب شده باشد مقاومت بریج مانع از رشد اسکلتال در آن ناحیه میشود و بنابراین بیمار دچار بدشکلی و ناقرینگی صورت میشود. پس از سن 18 سالگی هیچ محدودیتی وجود ندارد و تا هر سنی میتوان ایمپلنت دندانی انجام داد.

عوارض جای خالی دندان

آناتومی دندان ها به گونه ای است که می توانند آزادانه حرکت کنند و اگر جای دندانی خالی باشد این فرصت برایشان فراهم می شود. وقتی دندانی از دست می رود، دندان های مجاور شروع به پیش روی به سمت فضای خالی می کنند و بدین گونه نه تنها ساختار دندان ها بلکه بایت ها نیز دچار تغییر می شود. این تغییرات فرم صورت و فک را تحت تاثیر قرار می دهد. از جمله عوارض و خطرات پر نکردن جای خالی دندان را بر می شماریم:

  1. تحلیل استخوان فک و لثه
  2. تغییر فرم صورت
  3. مشکل گفتاری
  4. مشکلات در جوییدن و غذا خوردن
  5. تغییر موقعیت دندان ها

عوارض ایمپلنت در شمال تهران

سخن پایانی

جای خالی دندان های از دست رفته به مرور زمان عوارض و تاثیرات منفی خود روی سلامت دهان و دندان نشان می دهد. به علاوه کاشت دندان و پر کردن جای خالی دندان به طور قابل توجهی به سبب تاثیرات مثبتی که بر ظاهر و طرز گفتار، اعتماد به نفس شما را بهبود می دهد. ایمپلنت دندان تنهای جنبه ی زیبایی ندارند و با توجه به آنچه که در باب مزایای ایمپلنت بیان شده، تا حد زیادی در سلامت دهان و دندان موثر است و می تواند جایگزین دندان خالی باشد. شما می توانید با مراجعه به دکتر مجید صالح، از خدمات ایمپلنت در شمال تهران بهره مند شوید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × سه =