یکی از روش های کارآمد و مناسب در جهت جایگزینی دندان های از دست رفته ایمپلنت یا کاشت دندان می باشد.

در زمان انجام ایمپلنت متریالی مخصوص، به جای ریشه دندان قرار داده می شود و روی آن هم تاجی که ظاهرش مانند دندان است متصل خواهد شد.

امکان انجام ایمپلنت به صورت تک دندان و همچنین تمام فک وجود دارد. برای انجام ایمپلنت دندان لازم است که استخوان فک تراکم لازم را داشته باشد، در صورت عدم وجود تراکم استخوان کافی در این قسمت از روش هایی برای تقویت این ناحیه استفاده شده که به آن پیوند استخوان گفته می شود.

امروزه به دلیل درصد بالای موفقیت این روش و همچنین طول عمر بالا ایمپلنت به عنوان بهترین درمان برای جایگزینی دندان های از دست رفته شناخته می شود.

ایمپلنت دندانی و مزایای آن

همین طور که در قسمت قبل گفتیم ایمپلنت به عنوان یک راه حل مناسب برای جایگزینی دندان های از دست رفته به حساب می آید.

حال لازم است که شما به صورت دقیق تر از فواید ایمپلنت دندان آگاه شوید. ایمپلنت ها بر خلاف بریج ها و دندان های مصنوعی دارای طول عمر طولانی هستند و روش درمانی دائمی به حساب می آیند.

روش هایی مثل بریج کردن و دندان های مصنوعی نیازمند تعمیر و تعویض دوره ای هستند. ظاهر ایمپلنت دندان شبیه به دندان های طبیعی است و به رنگ سایر دندان های شما انتخاب خواهد شد، در نتیجه از ظاهر آن ها کسی متوجه نخواهد شد که شما ایمپلنت دندانی انجام داده اید.

با استفاده از این روش توانایی جویدن شما بهبود پیدا خواهد کرد، چرا که پایه ایمپلنت در استخوان فک شما جوش خورده و دقیقا مانند ریشه دندان عمل می کند و قادر است نیروی وارده جهت جویدن غذا را به خوبی تحمل کند. علاوه بر این با استفاده از این روش استخوان فک شما دچار تحلیل نخواهد شد.

لازم است بدانید که با از دست دادن یک دندان، استخوان نگه دارنده آن بعد از مدتی دچار ضعف و تحلیل می شود؛ اما با استفاده از ایمپلنت و پر کردن این جای خالی در واقع شما از تحلیل استخوان فک خود جلوگیری کرده اید.

بیشتر بخوانید : ایمپلنت چیست؟

یکی از عوارض از دست دادن دندان ها ایجاد مشکل در گفتار است. از آنجایی که ایمپلنت دندان ثابت بوده و مانند دندان طبیعی شما عمل می کند، استفاده از این روش مشکلات گفتاری به وجود آمده به دلیل از دست دادن دندان ها را بهبود خواهد داد.

همچنین استفاده از ایمپلنت دندانی از تغییر ظاهر صورت شما جلوگیری خواهد کرد. دندان های طبیعی باعث می شود که ظاهر صورت زیباتر و بهتر باشد و از دست دادن آن ها می تواند به تغییر شکل صورت منجر شود.

استفاده از روش ایمپلنت از آنجایی که دقیقاً مانند دندان های طبیعی عمل میکند با حمایت از ساختار صورت از این تغییر شکل جلوگیری خواهد کرد.

شما بعد از ایمپلنت لازم نیست که نگران پوسیدگی آن ها باشید، چرا که جنس مواد به کار رفته در ایمپلنت ها به شکلی است که دچار پوسیدگی نخواهند شد.

مورد دیگر این است که ایمپلنت ها در استخوان کاشته می شوند و از حرکت دندان های کناری و کج شدنشان جلوگیری کرده و به نوعی از آن ها حمایت و پشتیبانی خواهد کرد.

هزینه ایمپلنت دندانی و عوامل موثر بر آن

در دنیای دندانپزشکی؛ استفاده از روش ایمپلنت دندان یکی از گران ترین پروسه های درمانی به حساب می آید.

البته بالا بودن هزینه ایمپلنت دندان دلایل مختلفی دارد که در این قسمت به آن خواهیم پرداخت. ایمپلنت دندان نسبت به روش های دیگر ترمیمی مانند پر کردن و نصب بریج پروسه پیچیده تری است.

ایمپلنت نوعی درمان جراحی طولانی مدت است که مراحل حساس و پیچیده ای دارد. لازم است که دندانپزشکان برای استفاده از این روش، آموزش های تخصصی دیده باشند و مجوز انجام این روش درمانی را دریافت کرده باشند.

علاوه بر این موارد، مراحل ساخت ایمپلنت حساس و پیچیده است و مواد به کار رفته در آن هم از کیفیت بالایی برخوردار می باشند.

برای استفاده از این روش لازم است که مراجعات مکرر دندانپزشکی انجام شود تا در نهایت جایگزین مناسبی برای دندان های از دست رفته به وجود بیاید.

عوامل مختلف دیگری وجود دارند که مستقیماً بر هزینه ایمپلنت دندان تاثیرگذار هستند. ایمپلنت دندان در شرکت ها و کشور های مختلفی ساخته می شود و با توجه به این موضوع، دارای قیمت متفاوتی می باشد.

ایمپلنت های ساخته شده در کشور های اروپایی و آمریکایی به دلیل کیفیت بهتری که دارند نسبت به ایمپلنت های ساخته شده در کشور های آسیایی قیمت بیش تری خواهند داشت.

همچنین جنس ایمپلنت نیز بر روی هزینه ایمپلنت دندان تاثیر گذار است. یکی از مواد رایج برای ساخت ایمپلنت، تیتانیوم است. البته برای ساخت ایمپلنت برخی از جراحان دندانپزشک به دلیل سفیدی و ترکیب با دندان های طبیعی از زیرکونیوم استفاده می کنند. قیمت ایمپلنت دندانی ساخته شده از زیرکونیوم نسبت به ایمپلنت های تیتانیومی بیش تر است.

برخی از بیماران ممکن است تنها به کاشت یک ایمپلنت نیاز داشته باشند و در مقابل برخی از بیماران ممکن است نیازمند جایگزینی یک قوس فکی یا هر دو باشند. هر چه تعداد ایمپلنت های مورد نیاز یک بیمار بیش تر باشد، هزینه ها هم افزایش خواهد یافت.

موقعیت کاشت ایمپلنت هم ممکن است بر روی قیمت تاثیر گذار باشد. هزینه کاشت ایمپلنت های قدامی به دلیل سهولت در دسترسی ممکن است نسبت به هزینه کاشت ایمپلنت در خلف دهان کم تر باشد.

علاوه بر تعداد و محل کاشت چگونگی پیش بردن عمل توسط جراح دندانپزشک، تجهیزات و تکنولوژی که استفاده می کند بر روی هزینه ایمپلنت دندان تاثیر خواهد گذاشت. استفاده از روش های دقیق تر با درصد موفقیت بالا هزینه ها را افزایش خواهد داد.

هزینه ایمپلنت در شهر های مختلف یکسان نیست حتی این هزینه در نقاط مختلف یک شهر هم می تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال تعرفه کاشت ایمپلنت در مناطق مخلف تهران ممکن است تفاوت داشته باشد.

تجربه، تخصص و میزان آموزشی که دندانپزشک شما در زمینه کاشت ایمپلنت دارد بر روی افزایش یا کاهش قیمت ها موثر است.

برای کاشت ایمپلنت دندانی ممکن است نیاز به پروسه های دیگری مانند کشیدن دندان، پیوند استخوان، ارتودنسی، درمان بیماری لثه و … باشد. نیاز به گذزاندن این پروسه ها در صورت لزوم باعث افزایش هزینه ایمپلنت دندان خواهد شد.

آیا میدانید ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟ اینجا کلیک کنید

چه اقداماتی برای کاهش هزینه های ایمپلنت دندانی الزامی است؟

هزینه ایمپلنت دندان امکان دارد برای برخی از افراد، سنگین باشد. در این قسمت راهکار هایی را توضیح خواهیم داد که با استفاده از آن ها تا حدی می شود این هزینه ها را کاهش و تحمل پذیر کرد.

هزینه ایمپلنت در ایران نسبت به کشور های خارجی پایین تر است. کسانی که در خارج از کشور زندگی می کنند، می توانند با سفر به ایران و مراجعه به یک دندانپزشک متخصص در این زمینه با پرداخت هزینه کم تر صاحب ایمپلنت با کیفیت شوند.

یکی دیگر از راه های کاهش هزینه ایمپلنت دندان، استفاده از بیمه های تکمیلی یا بیمه های دندانپزشکی است. شرکت های بیمه ای وجود دارند که حاضرند بخشی از هزینه های کاشت ایمپلنت شما را پرداخت کنند. با استفاده از بخش بیمه دندانپزشکی این شرکت ها، شما می توانید تا حدی هزینه ها را کاهش دهید.

شما می توانید برای پرداخت هزینه کم تر از دانشکده ها و مراکز دندانپزشکی دولتی استفاده کنید. به طور معمول در این مراکز متخصصان خوب و با تجربه ای حضور دارند و شما می توانید با مراجعه به این مراکز دولتی با پرداخت هزینه کم تر، عمل کاشت ایمپلنت را انجام دهید.

برخی از مراکز دندانپزشکی برای جذب مشتری حاضر هستند تا هزینه های مربوط به ایمپلنت دندان را به صورت قسطی و با شرایط خاص دریافت کنند. شما می توانید در این مراکز با دندانپزشک خود صحبت کنید و برای پرداخت هزینه ها تحت شرایط خاصی به توافق برسید.

قسمتی از هزینه های ایمپلنت دندانی به جنس روکش دندان ها بستگی دارد، اگر ایمپلنتی که قصد کاشت آن را دارید، در طرح لبخند شما نمایان نیست می توانید به جای استفاده از ایمپلنت های تمام سرامیک از یک روکش دندان فلزی یا فلز سرامیک استفاده کنید. با این کار مقداری از هزینه های عمل شما کاهش خواهد یافت.

راه های دیگری هم برای کاهش هزینه ها وجود دارد که البته استفاده از این راه ها درصدی از ریسک را برای شما به همراه خواهد داشت. به عنوان مثال شما می توانید نزد دندانپزشک غیر متخصص در زمینه ایمپلنت بروید و این عمل را انجام بدهید.

علاوه بر این با توجه به تنوع بالا رنج قیمت ایمپلنت ها، شما می توانید از ایمپلنت های ارزان قیمت استفاده کنید.

البته لازم است بدانید که ایمپلنت های ارزان قیمت ممکن است کیفیت لازم را نداشته باشند و حتی در ادامه مشکلاتی را برای شما به همراه بیاورند. مشکلاتی مانند افزایش خطر عفونت، آسیب به لثه و صورت، شکسته شدن ایمپلنت، صدمه به دندان های سالم و …

با توجه به این موارد، مراجعه به دندانپزشک غیر متخصص و استفاده از ایمپلنت های ارزان قیمت موجود در بازار نمی تواند روش مناسبی برای کاهش هزینه ایمپلنت دندان باشد و به شما توصیه نمی شود که استفاده کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + یازده =