اگر می‌خواهید عمل یا اصلاحاتی در فک خود انجام دهید، بهتر است قبل از آن با انواع روش‌ها آشنا شوید و بهترین روش جراحی فک را انتخاب کنید. در این مقاله می‌خواهیم به بررسی عوارض جراحی فک بپردازیم.

بررسی عوارض احتمالی انواع جراحی فک

جراحی فک به دلیل کم بودن عوارض جدی، یک روش ایمن و موثر محسوب می‌شود. با این حال، مهم است که بیماران آگاه باشند که خطرات ناشی از جراحی مانند هر عمل جراحی دیگری وجود دارد. آگاهی از خطرات این روش، سنجش آن‌ها در برابر مزایای آن و بحث در مورد نگرانی‌های خود با جراح، برای تصمیم گیری‌های محکم و آگاهانه در مورد مراقبت شما ضروری است.

جراحی فک یا همان جراحی ارتوپلاسم نه تنها فک بلکه بافت و ساختارهای دیگر اجزای صورت را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این نوع جراحی برای ترمیم ساختار صورت، ترمیم دندان و یا حتی مشکلات مفصلی مشترک با جمجمه انجام می‌شود.

به دلیل کاربرد زیاد در زندگی و داشتن یک چهره زیبا جراحی فک به یکی از عمل‌های پرترافیک برای دندانپزشکان تبدیل شده است. به طور کلی دو دلیل است که جراحی فک انجام می‌شود. یکی جهت استفاده از مفاصل و دیگری جهت زیبایی صورت می‌باشد.

عوارض احتمالی انواع جراحی فک

همان طور که گفته شد بهتر است قبل از عمل جراحی از عوارض و روش متناسب آن اطلاع داشته باشید. جراحی چه جراحی فک بالا و چه فک پایین تاثیرات خود را در پیش خواهد داشت و این کار به شما کمک می‌کند که در صورت وجود ضعف درگیر با این عارضه اقدام جایگزین را در نظر بگیرید.

از جمله شایع‌ترین شرایطی که با جراحی فک درمان می‌شود، مسائل انسداد ناشی از فک‌های ناهموار یا نامرتب، مانند اوربایت شدید، آندربایت، کراس بایت یا اپن بایت است. همه این شرایط می‌تواند باعث مشکلات عملکردی از جمله ضعف در خوردن و جویدن، ساییدگی غیر طبیعی دندان‌ها، موانع گفتاری و مشکلات تنفسی و همچنین مسائل زیبایی مانند بیرون زدگی چانه یا عقب ماندگی، ناتوانی در بسته شدن دهان به طور طبیعی یا عدم تعادل صورت شود. در حالی که عوارض جدی نسبتاً نادر است، اما در صورت تصمیم به جراحی فک باید برخی خطرات احتمالی را در نظر بگیرید.

شایع ترین عوارض جراحی فک

شایع‌ترین عوارض کوتاه مدت جراحی فک عبارت است از:

  • بی حسی یا سوزن سوزن شدن موقت، بیشتر در ناحیه چانه، بینی، لب‌ها، گونه‌ها، زبان یا نزدیک آن
  • خون ریزی بیش از حد
  • عفونت در محل‌های برش
  • واکنش منفی به بیهوشی
  • درد در دندان ها
  • تهوع و استفراغ

عوارض طولانی مدت

عوارض احتمالی طولانی مدت جراحی فک عبارت است از:

  • اختلالات TMJ (مفصل گیجگاهی فکی (tem-puh-roe-man-DIB-u-lur) (TMJ) مانند یک لولا کشویی عمل می‌کند و استخوان فک شما را به جمجمه متصل می‌کند). اختلالات TMJ – نوعی اختلال گیجگاهی فکی یا TMD است که می‌تواند باعث درد در مفصل فک و ماهیچه‌های کنترل کننده حرکت فک شود.
  • آسیب دائمی عصب و در نتیجه از دست دادن حس در مناطقی که ممکن است شامل چانه، بینی، لب‌ها، گونه‌ها یا زبان باشد.
  • نتیجه زیبایی ضعیف است.
  • عود اختلال فک اولیه
انواع جراحی فک

انواع جراحی فک

جراحی فک سه نوع اصلی دارد. اولی برای فرورفتگی، دومی برای بازسازی فک و چانه و اخری برای تقویت به کار برده می‌شود. برای تصحیح فک بالا از جراحی استئوپروز maxillary osteotomy و برای تصحیح فک پایین از جراحی استئوپروز mandibular osteotomy استفاده می‌کنند. این نوع جراحی برای فرورفتگی و جلو آمدگی و ناهماهنگی میان دو فک به کار می‌رود که هم کاربرد زیبایی دارد و هم به بهبود فیزیکی کمک می‌کند. در جراحی جینوپلاستی جدای دو نوع اول که برای فک بالا و پایین کار می‌کند این نوع جراحی بر روی تقویت و بازسازی چانه تمرکز دارد.

نحوه درمان فک های ریز جثه

افرادی هستند که هنگام به دنیا آمدن نواقصی در فک خود دارند. یکی از این نواقص که می‌توان به آن اشاره کرد کوچکی فک پایین نوزاد کمتر از اندازه استاندارد است. این افراد زبان‌های خود را به بالای گلو چسبانده و مشکلات تنفسی خواهند داشت. برخی افراد نیز هستند تنها از کوچکی فک خود رنج می برند که با استفاده از جراحی فک قابل درمان است. بیشتر جراحی فک بخاطر تنظیم و تصحیحی است که موجب هماهنگی دو فک انجام می‌شود به طوری که هنگام بسته شدن دهان، دندان‌های بالا و پایین به راحتی رو هم قرار گیرد که جراحی آن از طریق نصب تسمه‌هایی صورت می‌گیرد. البته باید بدانید که این روش همیشه جوابگو نیست. جراحی فک علاوه بر تصحیح زیبایی در عملکرد فیزیکی نیز نقش مهمی دارد و این جراحی می‌تواند به صحبت کردن و غذا خوردن شما نیز کمک بسیاری کند. اگر به فکر جراحی فک هستید حتما به دست یک جراح ماهر انجام شود زیرا که جراحی فک با خطرات و عوارض خطرناکی همراه است.

نحوه درمان فک های ریز جثه

عوارض و خطرات احتمالی جراحی فک

هر چقدر که این عمل به صورت حرفه‌ای انجام شود، امکان بروز عوارض موقت و یا خفیفی و یا شاید حادتری را به همراه دارد. تقریبا می‌شود گفت که پس از عمل جراحی غیرممکن است که از دست عفونت فرار کنیم! در صورت عدم کنترل آن، عفونت می‌تواند نقاط دیگر بدن شما را تحت تاثیر قرار دهد. در هر نوع عمل جراحی آسیب دیدگی عصب امکان پذیر است و جراحی فک نیز از این قائده مستثنی نیست. زخم‌های عصبی می‌تواند موجب اختلال در تحرکات شخصی شود و همیشه این زخم‌ها آزار دهنده بوده است. این مشکلات از طریق ضربه به عصب می‌تواند مشکلات مستقیم یا غیر مستقیم ایجاد کند.

 پس از عمل جراحی، سوزش‌های خفیف و گاهی جدی را می‌توان پیش بینی کرد که در صورت حاد بودن سوزش‌ها می‌تواند بسیار آزار دهنده باشد که این مسئله می‌تواند در هنگام غذا خوردن و استفاده از فک برای شما مشکلاتی را به همراه داشته باشد. در این نوع از عمل جراحی هیچ تضمینی برای بهبود دائم فک نخواهد بود و هیچ شرطی برای ابقاء آن وجود ندارد. در بعضی افراد و در شرایط مختلف می‌توان نتایج منفی و پسرفت را مشاهده کرد.

جراحی زیبایی فک

همان طور که اشاره کردیم هنگام عمل جراحی، فک می‌تواند دندان‌ها و ساختار آن را درگیر کند که در صورت ایجاد اختلال در بخش های خارج فک، شاید شما برای درست کردن دندان‌های خود هزینه بیشتری را برای دندان یا ریشه آن پرداخت کنید. عمل جراحی فک می‌تواند برای هر فرد نتیجه متفاوتی داشته باشد و نمی‌توان در جراحی اول نتیجه قطعی را انتظار داشت که در شرایط خاص شاید شما نیاز داشته باشید که دومینو وار عمل جراحی را انجام دهید. توجه داشته باشید که افرادی که دارای انحراف فک هستند عمل جراحی فک گزینه ایده‌آلی نیست اما در شرایط حرفه‌ای و با یک تصمیم صحیح و خوب می‌توانید نتیجه مطلوبی را برای شما به همراه داشته باشد. این نوع از روش جراحی می‌تواند برای فراهم کردن راحتی بیشتر هنگام صحبت کردن و همچنین غذا خوردن و داشتن یک ظاهری زیبا به شما کمک بسیاری کند.

بهبود اولیه معمولاً در حدود شش هفته کامل می‌شود، در حالی که بهبود کامل به طور کلی 9 تا 12 ماه طول می‌کشد. اگر این مسائل فراتر از هنجارهای اولیه ادامه داشت یا افزایش شدید درد و تورم را تجربه کردید، مهم است که با جراح خود تماس بگیرید تا این علائم را از نظر پزشکی مورد ارزیابی قرار دهد.

مشاوره رایگان

    Please prove you are human by selecting the Plane.

    بدون دیدگاه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نوزده + 1 =