
جراحی بینی گوشتی چیست؟
سالانه تعداد زیادی عمل جراحی در سراسر دنیا با هدف زیبایی اتفاق میافتد و عمل جراحی زیبایی بینی یکی از رایجترین عملها در ایران است. در این مقاله سعی کردیم اطلاعاتی راجع به ویژگی بینیهای گوشتی و تفاوتشان با بینیهای استخوانی ارائه دهیم و همچنین به بررسی انواع عملها و توصیههایی که صورت میگیرد را خواهیم پرداخت.
از مشخصات بینیهای گوشتی میتوان به ضخیم بودن پوست بینی، داشتن غضروف ضعیف، باز بودن پرههای بینی، چرب بودن پوست بینی و داشتن غدد سبابه فراوان اشاره کرد.
تفاوت بینی گوشتی و استخوانی
- معمولا نوک بینی گوشتی پهن و افتاده است.
- در قسمت تیغه بینی استخوانی معمولا دارای برجستگی است.

- غضروف بینی استخوانی قویتر از بینی گوشتی است.
- بینی استخوانی پوست نازکی دارد در صورتی که بینی گوشتی دارای پوست ضخیمی است.
انواع بینی گوشتی
- دسته اول
بافت چربی زیر پوست در بعضی از بینیهای گوشتی بیشتر است، زیرا غدد سباسه آن بسیار زیاد میباشد. به همین دلیل معمولاً بینیهای گوشتی، چرب هستند و منافذ بزرگی دارند. تحیقات نشان دهنده آن است که جراحی گوشتی در این دسته نتیجه بخشتر و راحتتر میباشد، چرا که پوست ضخامت دسته دوم را ندارد و همین امر لطمه زیادی به استحکام فرم بینی وارد نمیکند.
- دسته دوم
جراحی بینی گوشتی این نوع به نسبت دسته اول سختتر میباشد. بافت زیر پوست درم یا جلدی بعضی از بینیهای گوشتی به دلیل غدد چربی زیاد نبوده و پوست ضخیمی دارند. انتخاب یک جراح چیرهدست و حاذق میتواند تاثیر زیادی بر نتیجه عمل داشته باشد.

نحوه جراحی بینی به روش باز چگونه است؟
امروزه این روش بهترین روش جراحی بینی به حساب میآید. در عمل باز بینی، ابتدا جراح روی کلوملا (پل میان دو سوراخ) برشی ایجاد میکند و سپس با بالا زدن پوست بینی به تمام اجزای بینی دسترسی پیدا میشود. پزشک شما اگر مهارت دقت و ظرافت لازم را داشته باشد، با باز شدن کلوملا روی بینی شما اثری از بخیه به جا نخواهد ماند.
میدان دید وسیع پزشک، فراهم شدن امکان ایجاد هرگونه تغییری به دست پزشک، قرینه شدن بیشتر سوراخها به دلیل فضای کار بیشتر جراح و دسترسی کامل پزشک به ساختمان بینی از مزایای این روش نوین جراحی به شمار می آید.
نحوه جراحی بینی به روش بسته چگونه است؟
این روش، روشی است که در طول آن برشی روی بینی شما ایجاد نمی شود. در واقع در این روش، جراح به کمک ابزار خاص خود، پوست بینی را بالا نگه میدارد و تغییرات روی ساختمان بینی را از داخل اعمال میکند. امروزه این روش توسط جراحان برتر توصیه نمیشود، زیرا این روش میدان دید کمی دارد.
سن مناسب برای جراحی بینی گوشتی
بهترین زمان برای عمل بینی گوشتی سنی است که صورت و اجزای آن به اندازه کافی رشد کردهاند، به صورتی که بعد از عمل دیگر بازگشتی اتفاق نیفتد. بنابراین اگر قصد جراحی دارید بهتر است تا بعد سن بلوغ صبر کنید.
مراقبت های پیش از جراحی بینی گوشتی
زمانی که تصمیم به جراحی بینی گوشتی خود گرفتهاید، لازم است مواردی را رعایت کنید که عبارتند از:
- در صورتی که دو هفته به انجام عمل بینی گوشتی فرصت دارید، مصرف دخانیات و انواع مشربات الکلی ممنوع است.
- مصرف مایعات را بیشتر کنید و آب به میزان فراوان بنوشید.
- از مصرف داروهای رقیق کننده خون نظیر، اسپرین و بروفن اجتناب کنید.
- حداقل 8 ساعت قبل از جراحی بینی از خوردن و آشامیدن اجتناب کنید.
- در روز عمل از لوازم آرایشی و لاک ناخن استفاده نکنید و درصورتی که لاک دارید آن را پاک کنید
- از لباسی استفاده کنید، که تعویض آن پس از جراحی راحت و بیدردسر باشد.
- شب قبل از عمل آرامش خود را حفظ کنید و یک دوش آب گرم بگیرید و با خیال راحت به استراحت بپردازید.
ویژگی های جراح بینی خوب
جراح بیني بدون در نظر گرفتن منافع مالی باید در ابتدا سلامت فرد را اولویت قرار دهد. یک جراح بینی خوب باید دارای توانایی و دانش کافی در زمینههای مختلف از جمله علوم زیبا شناختی و علوم نوین زیبایی باشد. صبور بودن جراح بینی بسیار حائز اهمیت میباشد تا به سوالات مراجعه کننده بتواند پاسخ درست و کامل بدهد تا فرد به نتیجه دلخواهش برسد. البته نگران نباشید، شما با مطالعه درباره سوابق جراح متخصص و همچنین بررسی رضایت مراجعه کنندگان قبلی تا حد زیادی میتوانید از انتخاب پزشک و متخصص جراح خود اطمینان حاصل کنید.

چگونگی انتخاب جراح بینی
انتخاب یک جراح بینی یکی از دغدغههای اصلی افرادی است که قصد دارند بینی خود را عمل کنند. موارد زیادی وجود دارد که میتواند شما را در انتخاب متخصص زیبایی و فردی باتجربه راهنمایی کند. با جستجوی ساده در اینترنت و گوگل به راحتی میتوانید لیستی از متخصصین و جراحان زیبایی را مشاهده و از بین متخصصان فرد مورد نظر خود را انتخاب کنید. شما پس از انتخاب جراح نیاز به چند جلسه مراجعه حضوری و جلسات مشاوره با او نیاز دارید تا بتوانید تصمیمی درست و قطعی نسبت به عمل بینی خود بگیرید. یکی دیگر از راههایی که میتوانید پزشک معالج و جراح مناسب را پیدا کنید، مشاوره با آشنایان و اطرافیان میباشد که قبلا عمل جراحی بینی انجام دادهاند. در پایان هم سعی کنید پس از تحقیقات فراوان و بررسی کامل پزشک خود را انتخاب کنید. شما برای اینکه از عمل جراحی خود راضی باشید، باید وقت بگذارید و جراح حاذقی را انتخاب کنید.
مراقبت های پس از جراحی بینی گوشتی
- جراحی بینی گوشتی به نسبت استخوانی سختتر است، پس باید بعد از عمل مراقبت بیشتری داشته باشید.
- حتما به حالت درازکش استراحت کنید و سر خود را بالاتر از شانه قرار دهید.
- شبها هنگام خواب چند بالش را زیر سر قرار دهید، زیرا این کار موجب کمشدن خونریزی بعد از عمل میشود.
- سنگینی عینک باعث خواهد شد که به بینیتان فشار وارد شود و میتواند بینی را دفرمه کند.
- برای حمام کردن زمانی که پانسمان دارید نباید ایستاده زیر دوش آب قرار بگیرید. استحمام با پانسمان باید مانند حمام کردن با وان باشد.
- از جراحتان بخواهید روش درست و صحیح چسب زدن به بینی عمل شده را به شما و یکی از افراد خانواده آموزش دهد. دقت کنید چسب زدن نادرست میتواند بینی شما را بدحالت و کج کند.
- برای نوشیدنی از نی استفاده نکنید. نوشیدن توسط نی نیاز به حجم هوای بیشتری دارد و شما برای این کار مجبور میشوید به بینی فشار بیشتری بیاورید.
- از انجام فعالیتهای سنگین که فشار بیشتری به شما وارد میکند، بپرهیزید. فعالیتهایی مانند ورزشهای سنگین، جا به جا کردن وسایل و شنا کردن را از چهار هفته بعد از عمل بینی گوشتی شروع کنید.
- سعی کنید از خندیدنهای شدید جلوگیری کنید. ابزار احساسات شدید به بینی تازه عمل کرده شما فشار بیشتری وارد میکند.
- خوردن غذاهای نرم و آبکی مثل سوپ که نیاز به جویدن نداشته باشد.
- مصرف میوه آناناس موجب سرعت بخشیدن به بهبود زخم و بخیه میشود. سعی کنید از کمپوت آن استفاده نکنید چون خود میوه اثر بخشی بهتری دارد و جای بخیه و زخم روی بینی زودتر خوب میشود.
- از غذاهای فیبردار استفاده کنید. میوه و سبزیجات دارای فیبر بالایی هستند و مصرف این گونه مواد خوراکی مانع از بروز یبوست میشود.

آیا نتیجه جراحی بینی گوشتی قابل بازگشت است؟
در حقيقت در بينيهاي گوشتي، يعني بينيهایي با پوست ضخيم و غضروفهاي ضعيف، شما نمیتوانید انتظار یک عمل جراحی کاملا مطلوب و به شکل دلخواهتان را داشته باشید. ميزان ورم پس از جراحي بيشتر بوده و برطرف شدن ورم نيز به زمان بيشتري نياز دارد. همچنين به دليل ضعيفتر بودن ساختار غضروفي در برابر بافت نرم سنگين سبب ميشود، اتفاقاتی نظیر کج شدن نوک بینی یا پهن شدن آن اتفاق بیافتد. همچنین امکان دارد اگر شما به خوبی مراقبت نکنید بعد از عمل، بینی شما تغییر شکل دهد پس حتما به شدت از بینیتان مراقبت کنید چون بینیهای گوشتی احتمال برگشتشان بیشتر از بینیهای استخوانی است.
به طور کلی هدف از جراحی بینی گوشتی، فرم دهی بهتر به قسمت نوک و پرههای پهن بینی تا حد ممكن میباشد. در تکنیکهای قدیمی جراحی بینی گوشتی، به منظور برطرف کردن ایرادات بینی، بافت و غضروف بینی را میتراشیدند و آن را برمیداشتند. اما امروزه با پیشرفت علم پزشکی، برای جراحی بینیهای گوشتی از تکنیک تقویت غضروف بینی یا غضروفگذاری استفاده میشود؛ از این رو در حال حاضر احتمال بازگشتپذیری نتایج جراحی بینیهای گوشتی به حداقل ممکن رسیده است.
بینیهای گوشتی به نسبت بینیهای استخوانی دوران نقاهت طولانیتری داشته و نیاز به صبر و شکیبایی دارد. افراد با انجام مراقبتهای بعد از عمل و صبور بودن میتوانند نتیجه خوبی از عمل خود بگیرند و تورم و کبودی بعد از عمل به مرور از بین خواهد رفت. همچنین این افرا باید به مراقبت از بینی خود بپردازند، از جابهجایی وسایل سنگین بپرهیزند و عینک استفاده نکنند، موقع خواب سر خود را به شکل صحیحی قرار دهند و با رعایت تمام این نکات و استفاده دائمی از چسب بینی میتوانند به نتیجه دلخواه و مورد نظرشان برسند.